1. На головну сторiнку
  2. Технологія
  3. Якщо ви хочете витрачати менше грошей на опалення і гарячу воду в вашому готелі, ми пропонуємо наступні рекомендації та поради.
banner

Якщо ви хочете витрачати менше грошей на опалення і гарячу воду в вашому готелі, ми пропонуємо наступні рекомендації та поради.

Готелі дуже специфічна група будівель з точки зору потреб енергії, гарячої води і опалення. Вона змінюється протягом року залежно від кількості відвідувачів. Власники готелів часто стверджують, що в цьому секторі важко що-небудь зпрогнозувати. Це ризикований і дорогий бізнес, але поки він буде добре працювати, можено розраховувати на гарний прибуток. Опалення та гаряча вода є одними з найбільших статей витрат  споживання енергії.

Забезпечення максимального комфорту при мінімальних затратах

Найбільш важливу роль тут відіграє джерело тепла, воно має ефективно функціонувати, незалежно від впливу навантаження, яке в готелях дуже варіюється. Це виклик, забезпечити гостям готелю комфорт під час низької завантаженності навіть в пік сезону. Це означає, що ви повинні вибрати таке джерело тепла, яке дозволяє модулювати максимально можливу продуктивність без істотної втрати ефективності. Готелю також важливо контролювати тепло в холодні місяці, коли температура незайнятих приміщень встановлена на мінімум, в той час як зазвичай в зайнятих номерах можна регулювати, як необхідно.

Для вимог на енегрію, що постійно змінюються найкращим рішенням  є пристрої з можливістю регулювати потужність, наприклад, за допомогою модуляції пальника. Конденсаційний газовий котел є саме таким пристроєм. Це один з найбільш ефективних котлів, доступних на ринку, який характеризується ККД до 99%. Це дуже важлива особливість, так як вона дозволяє пристрою досягати тієї ж ефективності нагрівання і при меншому споживанні палива. Це призводить до зниження експлуатаційних витрат.

Компанії, які хочуть мати добру репутацію, повинні бути обладнані екологічно чистими пристроями з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Моніторинг димових газів є дуже важливим - концентрація компонентів в вихлопних газів і їх температурах надає власникові інформацію про те, чи котел і процес згоряння функціонують належним чином.

Ефективний і екологічний

Ексклюзивні готелі мають і ексклюзивні вимоги від клієнтів. Готелі, як правило, включають в себе і інші послуги, які повинні відповідати вимогам, що пред'являються до комфорту. Таким чином, ви повинні вибрати надійні рішення, які були успішно використані в минулому, і принесли перевагу своєму власникові. Це включає в себе надійну роботу, передове автоматичне керування, ефективне і екологічно чисте виробництво теплової енергії.

Приклад одного з таких проектів є Tulip House Boutique в Братиславі, який використовував сучасне рішення системи котлів UltraGas®. Що стосується розташування готелю, то він знаходиться в самому центрі Братислави і відповідно має строгі вимоги до викидів і шуму, і, звичайно ж, щоб задовольняти високі вимоги інвесторів, був встановлений конденсаційний подвійний котел Hoval UltraGas® (500D).

hotel-tulip-sk.jpg

Рис 3: Готель Tulip House

Основною метою реконструкції історичної будівлі була потреба зробити сучасний дизайн-готелю. Як і в будь-якому готелі, упор був зроблений на надійні рішення з найнижчими експлуатаційними витратами. За допомогою технології Hoval інвестор побачив зручну експлуатацію і безпроблемне додавання тепла, яке задовольняє гостей готелю. Крім того, рахунки показали операційні заощадження, що дозволяє використовувати ці кошти в інших цілях.

Взяти участь в обговоренні

Для додавання коментарів, вам необхідно увійти в систему.

Обговорення

loading...

Cezhraničná spolupráca v oblasti energetickej efektívnosti a transfer poznatkov do praxe

Partneri projektu
Výška projektového grantu: 79 496 eur
„Granty EHP a Nórska – Vykročme bližšie k najvyšším európskym štandardom“
„Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou“
Supported by a grant from Norway | Co-financed by the State Budget of the Slovak Republic Projekt je financovaný z grantu Nórskeho kráľovstva prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu | Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej Republiky